Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób smażony z boczkiem i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 gram
boczek wędzony 300 gram
cebula 2 szt
majeranek do smaku
sól do smaku
pietruszka zielona 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bób smażony z boczkiem i pietruszką

Kroki postępowania

1
Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
2
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie wrzucić na patelnię pokrojoną drobniutko cebulkę i smażyć aż będzie miękka i złocista.
Krok 2 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
3
Na patelnię dorzucić ugotowany (odcedzony) bób a następnie posiekaną pietruszkę.
Krok 3 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto
4
Wszystko razem wymieszać i smażyć około 8-10 minut. Podawać na gorąco.
Przyznam, że lepiej byłoby obrać bób przed wymieszaniem z boczkiem ale niestety "odkryłam" to dopiero podczas jedzenia :)

Smacznego!
Krok 4 - Bób smażony z boczkiem i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak