Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oranżada ze skórek pomarańczowych z cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 10 dag
cytryna 1
woda gazowana 1 l
cukier brązowy 2 łyżki
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: oranżada ze skórek pomarańczowych z cytryną

Skórki zmielić na drobno, wymieszać z wodą gazowaną, przyprawić kwaskiem cytrynowym do smaku. Wstawić do lodówki. Schłodzony napój przecedzić. Podawać z lodem plasterkiem cytryny i listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak