Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy ziemniaczane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
ziemniaki 1,5 kg
jajko 2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/3 pęczka
liście selera 1 łyżka
sól do smaku
pieprz prymat do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy ziemniaczane

Szczypiorek oraz natkę pietruszki posiekać.
Ziemniaki obrać, ugotować.
Następnie zmielić w maszynce. Włożyć do miski, dodać mąkę, dwa jajka, siekany szczypiorek, siekaną natkę pietruszki, siekane liście selera. Wyrobić masę ziemniaczaną.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać dokładnie. Formować grube paluchy, obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej, włożyć paluchy.Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 31.08.2012 06:54
super te paluchy wymyśliłas
Betka 27.08.2012 12:25
fajne i bardzo łatwe, chyba je dzisiaj zrobię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak