Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintny tort

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 szt
cukier 10 szt
mąka 10 łyzek
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
margaryna 1/2 kostki
masło 1/2 kostki
budyń 1 op
cukier 4 łyżki
mleko 1,5 szkl
sok bananowy 0,5 l
budyń waniliowy 2 szt
masa toffi 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintny tort

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodając żółtka, na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i olej. Delikatnie wymieszać. Upiec w dużej tortownicy i po wystygnięciu przekroić na trzy części. Ugotować budyń, utrzeć masło i margarynę, dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć na jednolitą masę. 0,5 l bananowego soku przecierowego
1 duży budyń waniliowy

Ugotować z tego budyń i lekko wystudzić.
Na wierzch:
1 lukier biały
1 masa krówka

Wykonanie tortu:
Na spód wyłożyć biszkopt, na to dajemy masę 1, przekładamy biszkoptem i dajemy masę (letnią) budyniową. Przekładamy kolejnym biszkoptem i wierzch tortu zalewamy lukrem i ozdabiamy szprycą używając masy krówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 17.01.2013 13:23
kuszące słodkości
miki47 26.08.2012 21:18
mniam
tessinka 11.08.2012 21:21
uwielbiam torciki ... mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak