Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy pasztet brazylijski

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 1 kg
posiekana zielenina 1 garść
jajko 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pikantna papryczka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
zielony groszek
brandy 5 łyżek
szynka 50 dkg
kiełbasa 50 dkg
salami 50 dkg
parówki 50 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy pasztet brazylijski

Marchewkę oczyścić, ugotować i pokroić w kostkę. Groszek dokładnie odsączyć z zalewy. Wędlinę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem, dodać brandy, jajka, tartą bułkę, groszek, marchewkę, zieleninę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę, Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką podłużnej formy. Przykryć szczelnie folią aluminiową, w której należy zrobić widelcem kilka dziurek, aby powstająca para mogła swobodnie uchodzić. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 1 godzinę i 45 minut. Z jeszcze ciepłego pasztetu odlać powstały sos, a gdy pasztet wystygnie, wstawić do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. Podawać z dodatkiem majonezu, przybierając plasterkami ogórka lub listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.09.2011 22:41
smaczny
IZABELA29 20.08.2010 08:35
pasztecik pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak