Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
fasolka szparagowa 200 g
marchew 3 sztuki
koperek pęczek
ryż 100 g
sól
mleko 0,5 szklanki
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z kalafiorem i fasolką szparagową

Kalafior podzielić na małe różyczki, fasolkę pokroić na 3cm kawałki, marchew obrać pokroić.

Do bulionu dodać marchew, fasolkę szparagową, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, zagotować, następnie dodać ryż, gotować 3 minuty a na koniec kalafior, gotować do miękkości warzyw i ryżu. Zupę zabielić mlekiem, dodać połowę posiekanego koperku (reszta przed podaniem)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 18.08.2012 19:48
wygląda pięknie! Lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak