Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane - proste i pyszne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
sól
mleko 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane - proste i pyszne

Ziemniaki obieram i gotuję z solą. Gdy są już miękkie wyłączamy gaz i odlewamy wodę do zlewu. Gdy w garnku zostaną nam już suche ziemniaczki odajemy śmietanę i mleko i szturchamy je na "papkę". Ja robię to zwykłą szturchaczką do ziemniaków - jeszcze po mojej babci, ale można to zrobić dosłownie wszystkim - mikserem, blenderem, widelcem itd. Gdy uzyskamy gładką masę posypujemy koperkiem i gotowe ! smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 27.05.2013 14:45
bardzo dobre!
Laila2786 20.05.2013 14:55
bardzo lubię
elficzna 10.08.2012 18:37
i czasem z dodatkiem dużyyych skwareczek ^^
Mysiunia 10.08.2012 18:22
robię takie i je uwielbiam :)
niedozywiona 10.08.2012 17:50
no, najlepsze ziemniaczki :))
niedozywiona 10.08.2012 17:50
no, najlepsze ziemniaczki :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak