Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowa galaretka z nektaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nektar bananowy 1 szklanka
sok cytrynowy 4 łyżeczki
białko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bananowa galaretka z nektaru

szklankę wody gotuję z cukrem i łączę z rozpuszczoną żelatyną, dodaję sok cytrynowy oraz nektar bananowy. Odstawiam do schłodzenia. Ubijam na sztywno białka i dodaję do nich po troszku masę bananową, delikatnie wszystko mieszam i przelewam do płaskiego, prostokątnego naczynia, które wstawiam do lodówki. Zastygniętą masę kroję w kwadraciki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 10.08.2012 22:25
ciekawy pomysł, często do galaretek wykorzystuję np. sok z brzoskwini lub ananasa z puszki aby wzmocnić smak :)
sznycel 10.08.2012 17:30
galaretki w proszku kupuję często, ale o smaku bananowym robię sama

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak