Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z boczkiem szpinakiem i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowe ciasto kroche 1 opakowanie
szpinak mrożony 300 g
boczek wędzony 300 g
jajko 10
kostka sera 250 g
ząbek czosnku
sól
pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z boczkiem szpinakiem i serem

Kroki postępowania

1
W naczyniu rozprowadzam cienko ciasto robiąc wysokie "brzegi". Naczynie może być dowolnego kształtu - ja osobiście używam okrągłego oraz kwadratowego zarazem. Gdy już uklepię ciasto w naczyniu nakłuwam widelcem na całej powierzchni.
Krok 1 - Tarta z boczkiem szpinakiem i serem foto
2
Z podanych proporcji wychodzą dwie tarty. Boczek smażę na patelni. Szpinak rozmrażam i mieszam razem z boczkiem w misce. Czekam aż lekko wystygnie po czym wlewam rozbełtane jajka. Przyprawiam wszystko solą pieprzem i chili, wyciskam czosnek .Następnie wlewam jajka z boczkiem i szpinakiem na rozłożone ciasto.
Krok 2 - Tarta z boczkiem szpinakiem i serem foto
3
na samą górę sypię starty ser.
Krok 3 - Tarta z boczkiem szpinakiem i serem foto
4
Zapiekam ok 25 -30 min. Smacznego
Krok 4 - Tarta z boczkiem szpinakiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.02.2013 00:12
pyszna
Anna169Hosz 12.10.2012 17:39
Uwielbiam takie tarty.
Aleksandra15 10.08.2012 17:12
Wygląda bardzo apetycznie ;-)
gosia47-47 10.08.2012 12:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak