Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
powidła śliwkowe
mleko 2 łyzki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z powidłami

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na płasko i kroimy w trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy pół łyżki powideł śliwkowych (może być również marmolada, dżem jaki kto lubi). Zwijamy ciasto formuując rogaliki - ciastka. Każde ciasto z wierzchu smarujemy mlekiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciastka muszą być lekko rumiane, jeśli są blade to wydłużmy czas pieczenia o kilka minut. Upieczone posypujmey cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 05.04.2013 16:23
lubię ciasto francuskie
Paweł10 03.08.2012 18:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak