Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem porzeczkowo - jagodowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
pozreczka czarna 1 kg
cukier 1 kg
żelfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem porzeczkowo - jagodowy

Kroki postępowania

1
Porzeczki dokładnie czyścimy smażymy na wolnym ogniu.
Krok 1 - Dżem porzeczkowo - jagodowy foto
2
Po dłuższej chwili dodajemy jagody. Wszystko razem dalej smażymy do momentu aż dżem zacznie się żelować. Dodajemy wówczas cukier, a następnie żelfix. Wszystko jeszcze chwilkę gotujemy na wolnym ogniu. Gorący dżem przekładamy do słoiczków. Słoiki stawiamy do góry dnem.
Krok 2 - Dżem porzeczkowo - jagodowy foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Dżem porzeczkowo - jagodowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.12.2012 11:13
wspaniały smak
sunnymood 10.11.2012 19:31
zgadzam się z poprzednikami:) fantastyczny przepis
Mati13 09.08.2012 15:07
uwielbiam takie konfitury
cooleczka 04.08.2012 10:10
pyszne zapasy na zimę :)
Sroczka 03.08.2012 16:53
Otworzyć zimą słoiczek takiego dżemu to prawdziwa przyjemność.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak