Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 2 szklanki
jajko 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
sok pomidorowy 1/2 litra
mąka pszenna 2 łyżki
koperek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1,5 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
kapusta biała 1 sztuka
ryż ugotowany 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki duszone

Młodą kapustę białą obgotować w wodzie i ściągać liście - z liści usunąć żyły. Ugotować ryż zgodnie z informacją na opakowaniu.

Mielone mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem i przyprawami. Mięso nakładać na liście i zawijać ciasno. Gołąbki włożyć do garnka, zalać 4 szklankami wody i dusić pod przykryciem około 40-50 minut. Po tym czasie dolać sok pomidorowy wymieszany z mąką oraz śmietaną i zagęścić sos. Dodać koperek i przyprawić do smaku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 01.01.2014 21:20
pyszne gołąbki
Michał2 07.12.2013 21:28
smacznie wyglądają
Ada-Gaba 08.07.2013 19:22
przepadam za gołąbkami
fotoviderek 20.06.2013 13:51
Gołąbki pierwsza klasa :)
IwonaKa 16.02.2013 23:59
ale bym wsunęła teraz takie pyszne gołąbeczki
Wafelek2601 01.02.2013 08:51
Nie ma to jak gołąbki w sosie pomidorowym
Fiffi 12.12.2012 23:22
uwielbiam gołąbki
caralajna 21.10.2012 10:42
fajne
kasiek 07.10.2012 21:26
prezentują się pysznie
Bernadeta1 14.09.2012 18:12
ale apetyczne
luki1984 30.08.2012 11:01
najlepsze!
adelajda 16.08.2012 14:21
mniam , mniam
halina17 15.08.2012 19:02
Smaczne , lubię gołąbki.
Motorek 10.08.2012 10:05
bardzo smaczne
Betka 06.08.2012 19:41
pychotka!;D
IrenaM 03.08.2012 20:26
nie ma to jak gołąbeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak