Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z pieprzem ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 250 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z pieprzem ziołowym

Kroki postępowania

1
Wycinamy nóżki z pieczarek, zgodnie ze zdjęciem. Następnie Do miseczki wrzucamy mięso mielone 250 g , wbijamy jedno jajko, dodajemy pieprz ziołowy oraz sól dla smaku. Gnieciemy mięso z jajkiem powoli dodając bułkę tartą, tak aby powstała w miarę sztywna masa.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z pieprzem ziołowym foto
2
Następnie bierzemy dwie połówki pieczarek i nadziewamy je naszą masą mięsną. Dwie połówki łączymy. Następnie namaczamy nasze pieczarki nadziane mięsem w jajku i obtaczamy bułka tartą,
Krok 2 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z pieprzem ziołowym foto
3
Smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z pieprzem ziołowym foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z pieprzem ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 10.08.2012 21:44
fajnie wyglądają
Justyna28 02.08.2012 19:38
uwielbiam takie:)
treonina 02.08.2012 18:14
wspaniały pomysł!
tom 02.08.2012 16:29
fajne na obiad!
edita15 02.08.2012 16:21
super@
edita15 02.08.2012 16:21
super@

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak