Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory Faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 10 szt
pieczeń wieprzowa 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
grzyby suszone 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory Faszerowane

grzyby moczymy,ok 20 min następnie gotujemy je i kroimy.pomidorki kroimy na pół, środek wydrążamy i lekko oprószamy solą. mięso mielimy z grzybami i czosnkiem, można dodać odrobinę sosu z grzybów doprawić do smaku . całość dokładnie wymieszać.pomidory napełnić farszem, posypać bułką tartą, posmarować olejem i zapiekać ok 10 min w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak