Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos mięsno-kurkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 20 dkg
schab 30 dkg
papryka biała 1 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
cebula 1 szt
masło 0,5 szt
śmietana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos mięsno-kurkowy

Kroki postępowania

1
krki obieramy i kroimy
Krok 1 - sos mięsno-kurkowy foto
2
nastenie schab kroimy w paseczki
Krok 2 - sos mięsno-kurkowy foto
3
pokrojona w kostke cebule dusimy na maśle
Krok 3 - sos mięsno-kurkowy foto
4
paprykę obieramy i kroimy w kostkę
Krok 4 - sos mięsno-kurkowy foto
5
do podduszonej cebuli dodajemy mieso i papryke i chwilę duismy nastepnie dodajemy przyprawy i śmietane
Krok 5 - sos mięsno-kurkowy foto
6
wszystko razem dusimy do miękkości
Krok 6 - sos mięsno-kurkowy foto
7
mozemy podawac jako dodatek do ziemniaków z surówką
Krok 7 - sos mięsno-kurkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.12.2012 16:31
świetny
adelajda 16.08.2012 07:16
rewelacja !
Amellia 08.08.2012 08:30
rewelacja
Amellia 08.08.2012 08:30
rewelacja
Zdzisław 07.08.2012 21:55
dla mnie jest smaczny
Justyna28 07.08.2012 21:15
świetny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak