Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na wypasie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
parówki 4
bekon 100 g
paluszki krabowe 4
olej do smażenia
ogórki konserwowe 5
pomidory 2
pieprz do smaku
sól do smaku
majonez do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na wypasie

Jaja rozbijamy z odrobiną soli i pieprzu. Warzywa dokładnie myjemy i kroimy: pomidory i ogórki w kostkę. Paluszki krabowe w kostkę. Parówki i bekon kroimy w kawałki niewielkie. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy najpierw bekon i parówki około 5minut, następnie wlewamy jajka, dodajemy warzywa i paluszki krabowe. Smażymy na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Gotową jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem. Po wierzchu możemy polać majonezem i ketchupem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 05.09.2012 08:24
Apatyczne danie. Lubię z paluszkami krabowymi.
olivka 05.09.2012 08:24
Apatyczne danie. Lubię z paluszkami krabowymi.
Andysz 09.08.2012 09:31
mmm lubię taka;)
Mati13 06.08.2012 18:33
wspaniała i pięknie podana! szkoda ze nie dodałas jako przepis 'krok po kroku'
Zdzisław 06.08.2012 16:44
po takim śniadaniu to można iść do pracy
ewka1978 06.08.2012 14:16
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak