Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupaczki paluchy .

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1/2 kostki
cukier 4 łyżki
mąka 2 szkl
mleko 1/2 szklanka
cukier puder
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupaczki paluchy .

Robimy rozczyn drożdżowy . Do miseczki wkruszamy drożdże mieszamy z cukrem dolewamy trochę mleka mieszamy . Posypujemy mąką . Zostawiamy aż wyrośnie . Do większej miski wsypujemy mąką odrobinę soli i wyrośnięte drożdże. Dodajemy mleko letnie,reszt cukru i olej .Wyrabiamy ciasto .Formujemy kulę odstawiamy aż wyrośnie . Wałkujemy ciasto tniemy na paski -paluszki . Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min . Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 24.10.2015 14:23
zrobię, smakowite są
EWI 06.08.2012 09:03
fajne
qrasnqleq 06.08.2012 07:51
alergikom???
iwa643 06.08.2012 07:25
polecam alergikom

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak