Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z indyka i cielęciny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1/2 kg
udziec indyczy bez kości 1/2 kg
jajko 3 szt.
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Kminek mielony Prymat
czosnek
Kolendra natka
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło klarowane
olej
P'ynna przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z indyka i cielęciny

Cielęcinę oraz gulasz indyczy zmielić na średnim sitku maszynki.
Wbić jajka, posolić i popieprzyć.
Do mięsa dodać zmielony kminek, wyciśnięty czosnek, poiekaną zieloną kolendrę oraz płynną przyprawę do zup.
Masę wyrobić i odstawić na pół godziny do lodówki.
Z mięsa lepić średnie kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiuano na miezance oleju i klarowanego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 19.09.2012 14:22
ojj jakie muszą być pyszne te kolteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak