Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe duszone z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
ziarna jałowca 2-3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 1 ząbek
przyprawa do gyrosa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe duszone z cebulką

Żeberka umyć, osuszyć, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i przyprawą do gyrosa, oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Włożyć do miski, przykryć i odłożyć na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Następnie zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu żeberek zeszklić pokrojoną w pół krążki cebulę, dodać do mięsa. Wlać 1/2 szkl wody, dodać liść laurowy, nasiona jałowca, przykryć i dusić do miękkości, skrapiając od czasu do czasu odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 24.12.2013 11:40
przepyszne żeberka!
Rafał10 24.08.2012 19:48
z cebulką obowiązkowo :)
Rafał10 24.08.2012 19:48
z cebulką obowiązkowo :)
olkaaa 10.08.2012 09:37
uwielbiam je
mela25 08.08.2012 07:59
pyszności
Agnieszka54 06.08.2012 18:26
mniam
Motorek 06.08.2012 09:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak