Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem marchewkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 15 dag
marchewka 6 sztuk
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem marchewkowym

Mleko należy zmiksować z jajkami, szczyptą soli i mąką pszenną. Z tak powstałego ciasta naleśnikowego należy wylewać porcje na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Marchewkę należy oskrobać, opłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody, następnie rozdrobnić ją przy użyciu widelca lub blendera. Gdy marchewka już wystygnie trzeba wymieszać ją ze śmietaną i solą. Tak przygotowanym nadzieniem marchewkowym smarować naleśniki i składać je na kształt chusteczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.05.2013 22:45
Bardzo dobre
IKrakowianka 17.10.2012 22:22
pomysłowe :)
Niunia 29.05.2012 18:31
mniam pyszne
IZABELA29 21.11.2011 07:48
fajny pomysł z tą marchewką.
Iwusia 13.08.2011 23:23
takich nie jadłam, a warto wypróbować chyba :)
Karolina69 26.07.2011 10:24
fajne
Barbara55 26.01.2011 16:06
beznadziejny farsz
Babciagramolka 22.01.2011 17:04
Na taki farsz nie wpadłam
kielcok1 20.01.2011 14:45
ten farsz zdecydowanie mi nie odpowiada
berys18 09.01.2011 11:55
ciekawe nadzienie
gosia47-47 31.12.2010 10:16
zjadło by się
anya_86 15.12.2010 22:31
hmm oryginalne, ciekawa jestem w sumie jak by to smakowało...
rakow2
rakow2 21.11.2010 16:04
na pewno nie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak