Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidła śliwkowe z węgierek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 4 kg
woda
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: powidła śliwkowe z węgierek

Śliwki drylujemy i wrzucamy do wielkiego rondla lub gara. Istotne jest to aby powierzchnia podgrzewania była duża. Dolewamy troszeczkę wody i całość gotujemy na delikatnym ogniu. Gdy woda wyparuje i zrobi nam się stała masa w zależności od upodobań wsypujemy cukier puder. Ja nie używam w ogóle cukru, gdyz lubię kwaśny smak powideł. Jeżeli jednak lubicie na słodko to polecam wsypać cukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 30.09.2012 09:37
uwielbiam je
Ewelina47 24.09.2012 20:25
móje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak