Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto półkruche kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl.
margaryna 1 kostka
jajko 2 całe
cukier 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1 op.
wiórki kokosowe 50 g
aromat kokosowy do smaku
sól duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto półkruche kokosowe

Miękką margarynę utrzeć z jajkami, cukrem i aromatem kokosowym.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, solą i wiórkami kokosowymi.
Połączyć masę z margaryny i jajek z mąką i zagnieść ciasto - owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodóki na 1-2 godziny.
Ze schłodzonego rozwałkowanego ciasta wycinać foremkami ciasteczka lub użyć jako spód do tarty czy innych ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak