Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krewetki z koperkowym masełkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki 24 sztuki
cytryna
masło 6 łyzek
czosnek 3 ząbki
koperek 3 łyżki
olej 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krewetki z koperkowym masełkiem

masło ucieram z rozgniecionymi zabkami czosnku i olejem na gładką masę, dodaję koperek, solę i dodaję do smaku pieprzu. Masło wkładam do lodówki. Obrane ze skorupek krewetki po wcześniejszym umyciu suszę i obsmażam na patelni z dodatkiem 2 łyżek przygotowanego przeze mnie masła. Podaję krewetki, kiedy nabiorą barwy złotej z resztą pozostałego masła i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 05.08.2012 12:54
to coś dla mojego męża
sznycel 05.08.2012 12:50
pyszne i wykwintne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak