Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
cukier 2 łyzezki
cukier wanilinowy 1 lyzeczka
cukier puder do posypania
ser biały twarogowy 200 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z serem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Ser rozcieramy z żółtkiem, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Całość masy dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Ciastka francuskie z serem foto
2
Na każdy kwadracik ciasta nakładamy nadzienie z sera i składamy na pół robiąc trójkąciki. Mocno zlepiamy brzegi, można przygnieść widelcem. Po wierzchu smarujemy białkiem jajka.
Krok 2 - Ciastka francuskie z serem foto
3
Na każdym trójkąciku robimy widelcem dziurki, gdyż inaczej będą się rozklejać. Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciastka francuskie z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak