Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimowe przetwory- cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 kg
cukier kryształ 1 kg
woda 6 szklanek pełnych
Kwas cytrynowy Prymat 2 sztuki
cukier winiliowy 2 sztuki
Goździki całe Prymat 8 gożdzików

Przepis i sposób przygotowania na: zimowe przetwory- cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinie żóltką- taką dysponowałam obieramy ze skórki.
2
Następnie wydrążamy ja z miąższu
Krok 2 - zimowe przetwory- cukinia foto
3
kroimy w kostkę, zalezy jaką kto woli:)
Krok 3 - zimowe przetwory- cukinia foto
4
Taką cukinię polewamy kwaskiem z wodą i odstawiamy na 24 godziny.
Zalewę przygtoqujwmy łącząc pozostałe składniki , gotujemy ją 9 minut. Następnie zalewamy cukinie i przekładamy do słoikó. Pasteryzujemy 10 minut..
Krok 4 - zimowe przetwory- cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 02.10.2012 23:24
i po co kupowac ananasa
Ibag24 28.09.2012 10:07
lubię cukinię
Papryczka 20.08.2012 16:12
muszę zrobić kilka takich słoiczków
Adamorek 14.08.2012 17:40
jeszcze ni robiłem
Mati3 04.08.2012 19:44
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak