Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe z dżemem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
płatki migdałowe 120 g
dżem do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe z dżemem

Płatki migdałowe mielimy drobno. Margarynę ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puch, pod koniec ucierania dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy mąki oraz migdaly. Wszystko dokładnie miksujemy, do połączenia się składników. Gotowe ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i dajemy na środek troszkę dżemu. Ciasteczka równie dobre są bez dżemu. Pieczemy ok 15 min. w temp 180'C. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.11.2013 16:36
bardzo smaczne ciasteczka
czekoladka_m 25.09.2013 11:51
podoba mi się ten dodatek dżemu:)
kate.500 06.12.2012 09:41
male pychotki
Wafelek2601 04.12.2012 10:15
Pyszności
jozefinach 24.09.2012 09:32
Uwielbiam domowe wypieki.
RenataZ-et 22.08.2012 21:18
Super
aginaa 10.08.2012 13:58
pyszne
IlonaAlbertos 08.08.2012 23:09
Smakowite, uwielbiam takie ciasteczka :)
Katarzyna/kate1980 06.08.2012 22:55
super
parysek10 29.07.2012 12:38
bardzo fajne
iziona 29.07.2012 08:25
Lubię takie domowe ciasteczka :)
caralajna 29.07.2012 07:16
lubię migdałowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak