Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z fasolką i białą kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 garść
małoda marchewka 2 szt
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
olej
biała kiełbasa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z fasolką i białą kiełbasą

Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .Młodą marchewkę myjemy i kroimy w plasterki Fasolkę kroimy w mniejsze części i gotujemy wraz z marchewką z przyprawą uniwersalną do smaku . Po ugotowaniu odcedzamy .Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła lub oleju dodajemy posiekaną cebulkę ,ugotowane warzywa .Mieszamy ,dodajemy ryż . doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na patelni grillowej smażymy plasterki białej kiełbaski . Układamy je na ryż u .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 12.08.2012 20:36
świetnie się prezentuje :)
agaK. 31.07.2012 13:34
pycha
Konczi 28.07.2012 16:30
iwa uwielbiam Twoje potrawy - pożeram oczyma !
agaK. 28.07.2012 16:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak