Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki indycze z papryką i cukinią / Dukan

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
papryka czerwona 2 średnie
parafina ciekła 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
chili płatki do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
cukinia 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki indycze z papryką i cukinią / Dukan

Mięso z indyczej piersi pokroić w dużą kostkę, włożyć do miseczki - dodać wyciśnięty czosnek, zioła, pieprz, sól, chili i parafinę.
Wymieszać, nakryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie na czas marynowania mięsa.
Cukinię pokroić w grube półplasterki, paprykę w kwadratry.
Na mokre patyczki nadziewać naprzemian mięso, cukinię i paprykę.
Usmażyć na patelni teflonowej, upiec w piekarniku lub na grillu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.08.2012 10:38
smakowicie wyglądają
Mariposas 16.08.2012 21:36
super na grilla
rjustysia 04.08.2012 12:03
wyglądają rewelacyjnie, muszą być przepyszne :)
kasienka23 28.07.2012 14:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak