Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barsz czerwony zabielany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone średnie 4 szt
chrzan tarty 2 łyżki
jabłko 1 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
sok z cytryny 1-2 łyżki
sól do smaku
calvados do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barsz czerwony zabielany

Buraki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wsypać do garnka, wlać 4 szkl wody, dodać 1 łyżkę soku z cytryny i gotować do miękkości. Do miękkich buraczków dodać chrzan i utarte na grubej tarce jabłko. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z barszczem zagotować, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i szczyptą cukru. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.01.2014 17:25
poprostu brak slow mniam
haniaa 14.01.2013 21:03
lubię taki barszczyk z ziemniaczkami...
mela25 23.12.2012 08:45
uwielbiam barszczyk
mela25 23.12.2012 08:45
uwielbiam barszczyk
Sylwia56
Sylwia56 15.08.2012 12:32
pyszny
Katarzyna59 28.07.2012 20:47
uwielabiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak