Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek 1
śmietana 30% 1
cienka kiełbasa 4
cebula biała 2
oliwa 1 łyżeczka
czosnek 4
przyprawy do smaku
chleb 1

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z grzankami

Do garnka z wodą dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz 4 ząbki czosnku pokrojonego na połówki. Kiełbasę i cebulkę pokroić na talarki i podsmażyć na oliwie na wolnym ogniu do uzyskania złotego koloru. Na gotującą wodę wlać żurek a następnie dodać kiełbasę i cebulę. Zagotować i dodać śmietany i pieprzu do smaku. Na patelni bez oliwy zrobić grzanki z uprzednio pokrojonego w kostkę chleba ( ilość według uznania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 23.01.2013 23:18
dobre
Magda60 23.01.2013 23:18
dobre
karolina1869 07.01.2013 18:22
ciekawie podany
Gosia20 10.11.2012 21:49
świetny
Magda24 11.10.2012 15:12
uwielbiam
Mysiunia 01.08.2012 18:24
na zdjęciu wygląda wspaniale! :)
foczka-ks 27.07.2012 23:59
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak