Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne mięsno -grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty lasagne
mięso mielone wołowe 1 kg
PUSZKA POMIDORÓW 1
pieczarki 1 kg
jajko 4
śmietana 500 ml
ser w plastrach 25 dag
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne mięsno -grzybowa

*mięso przesmażamy z pomidorami z puszki na patelni
*ostudzamy i dodajemy jedno jajko.
*Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na osobnej patelni
*do wystudzonych grzybów dodajemy 1 szklankę śmietany i jedno jajko
*na blaszce układamy warstwami makaron ,natka,mięso,natka,makaron,pieczarki ,natka i ostatnią warstwę makaronu
*Szklankę śmietany mieszamy z dwoma jajkami i wylewamy ją na makaron
*na wierzchu układamy ser w plasterkach
*zapiekamy jedną godzinę w piekarniku wcześniej nagrzanym do 160*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.09.2013 08:14
proszę bardzo
misia53 11.09.2013 00:23
uwielbiam lasagne , tylko mięsko sobie wymienie na tańsze
barbara11561 12.10.2012 10:03
pyszna
smakowita 06.05.2012 11:58
z pewnością jest pyszne
zuzanna_z 14.03.2012 11:23
smaczne
bami 02.12.2011 21:28
To musi być smaczne :)
Justa32 24.10.2011 09:11
smaczne danie!!!
ben-ka 19.07.2011 21:07
bardzo lubię taki farsz do lasagne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak