Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szczawiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szczaw 10 liśći
szczypiorek 1/3 pęczka
majonez 6 łyżek
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
sałata kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szczawiem

Liście sałaty umyć, osuszyć. Szczaw umyć, osuszyć, drobniutko posiekać. Szczypiorek również drobniutko posiekać.Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka, włożyć do miseczki. Rozetrzeć żółtka lub rozgnieść widelcem. Dodać majonez 2 łyżki, drobniutko pokrojony szczaw oraz szczypiorek. Utrzeć razem składniki. Doprawić do smaku masę żółtkową imbirem, solą oraz pieprzem.Nałożyć masę żółtkową do połówek jajek.Rozłożyć liście sałaty na cztery talerze.Na każdy liść położyć po łyżce majonezu.Ułożyć po dwie połówki jajka faszerowanego.


Mój nick milutka1609

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.05.2013 21:35
ciekawy pomysł
goofy9 25.08.2012 23:34
super
treonina 29.07.2012 20:09
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak