Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersi kurczaka i boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
boczek wędzony 250 g
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
Czosnek suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersi kurczaka i boczku

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowujemy mięso - kurczaka myjemy oraz oczyszczamy ze zbędnych błonek i tłuszczyku, a następnie kroimy w grubsza kostkę. Wkładamy do miseczki i obficie posypujemy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut aby mięso przegryzło się przyprawą.
Krok 1 - Szaszłyki z piersi kurczaka i boczku foto
2
Następnie kroimy w paseczki boczek, oraz paprykę i cebule w piórka. Na patyczki szaszłykowe nabijamy po kolei składniki kolejność oczywiście dowolna – cebula, kurczak, papryka, boczek (na przemian do wypełnienia patyczka).
Krok 2 - Szaszłyki z piersi kurczaka i boczku foto
3
Całość skrapiamy olejem i posypujemy czosnkiem granulowanym a następnie grillujemy do uzyskania złocistych kolorów składników.
Krok 3 - Szaszłyki z piersi kurczaka i boczku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 29.07.2012 17:50
ja poprosze taki szaszłyk! ;) wyglada bardzo ładnie ;)
Lukrecja29 23.07.2012 17:21
śliiiinka cieknie !!! Pyszności, robię podobne ale bez boczku :)
1j1o1l1a1 23.07.2012 15:27
z piersi kurczaka szypko sa gotowe i ...smaczne :)
Hanna5 23.07.2012 10:11
mam ochotę na takie szaszłyki
Magula 23.07.2012 09:22
Smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak