Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle kokosowo-pomarańczowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 100 gram
masło łyżka
wiórki kokosowe 50 gram
herbatniki 150 gram
mleko 2 łyżki
aromat pomarańczowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle kokosowo-pomarańczowe

Czekoladę siekamy do rondelka, dodajemy do niego masło i ustawiamy go nad garnkiem z gotującą się wodą (tzw kąpiel wodna) i rozpuszczamy. Odstawiamy rondelek.

Mleko mieszamy z kilkom kroplami olejku pomarańczowego i dodajemy do rozpuszczonej czekolady.

Pokruszone herbatniki mieszamy z wiórkami, wlewamy czekoladę i dokładnie wyrabiamy ręką. Moja masa nie chciała się kleić więc dodałam jeszcze łyżkę mleka. Formujemy kuleczki, obtaczamy w wiórkach, pokruszonych herbatnikach czy mleku w proszku i chłodzimy w lodówce. Stwardnieją.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak