Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 150 g
cukier trzcinowy 2 łyzki
mąka 1 szklanka
cynamon 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
jogurt naturalny 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklankii
cukier puder
olej
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar obieramy z błonek i kroimy w cieniutkie plasterki. Przekładamy rabarbar do miseczki i posypujemy do cukrem i cynamonem. Mieszamy i odstawiamy na czas robienia ciasta.
Krok 1 - Racuchy z rabarbarem foto
2
Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy jajko. Do szklanki wlewamy jogurt, dolewamy do pełna mleka, mieszamy i dolewamy do mąki. Wszystko wymieszać, dodać przygotowany rabarbar z cukrem i cynamonem, zamieszać.
Krok 2 - Racuchy z rabarbarem foto
3
Na patelni rozrzać olej i smażyć małe placuszki, z obu stron. Gotowe przekładamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.
Krok 3 - Racuchy z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 22.07.2012 22:28
smaki z dzieciństwa :)
msmariusz 22.07.2012 22:27
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak