Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 200 g
kefir 200 g
serek waniliowy 200 g
cukier migdałowy 1 łyżeczkaa
płatki migdałowe 2 łyżki
kardamon 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser malinowy

Maliny z kefirem i serkiem przekładamy do miksera i mieszamy. Kilka malin zostawiamy do dekoracji. Ziarenka kardamonu obieramy w wierzchniej skórki, rozmiażdzamy. Migdały w płatkach prażymy na suchej patelni, dodajemy do nich kardamon. Pod koniec prażenia dodajemy na patelnię cukier migdałowy i całość mieszamy, po kilkunastu sekundach zdejmu7jemy z palnika. Zmiksowany deser przelewamy do pucharków, po wierzchu posypujemy migdałami z patelni. Dekorujemy całymi malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak