Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki podsmażane do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1/2 kg
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki podsmażane do obiadu

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w skórkach. Należy pilnować aby się nie rozgotowały. Po ugotowaniu odcedzamy, obieramy i kroimy w plasterki. Plasterki obsypujemy przyprawą do ziemniaków i wrzucamy na patelnię na lekko rozgrzaną oliwę. Podsmażamy od czasu do czasu mieszając, aż do przyrumienienia. Pod koniec smażenia obsypujemy paprykami i mieszamy. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak