Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
ryż 200 g
włoszczyzna suszona 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
sól
pieprz
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Z udek ściągam skórę, zupa będzie wówczas mniej tłusta. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy udka, kostkę rosołową i włoszczyznę. Gotujemy ok 40 minut aż udka będą miękkie. Ryż gotujemy osobno w wgarku wg przepisu na opakowaniu. Wyciągamy ugotowane udka, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy suszoną pietruszkę, mieszamy i doprowadzmy do wrzenia. Odlewamy małą ilość zupy i rozprowadzamy w niej jogurt. Ja wlewam jogurt do małego słoiczka, dolewam do połowy zupy, zakręcam i mieszam potrząsając słoikiem. Dzieki temu nie będzie w zupie grudek z jogurtu. Dodajemy jogurt do zupy, mieszamy gotujemy jeszcze chwilkę i wlewamy do talerza z przygotowanym ryżem. Udka można wykorzystać do drugiego dania lub obrać mięsko z kości i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 22.07.2012 13:01
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak