Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka smażone z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mięta 3 gałązki
cukier do smaku
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka smażone z miętą

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki. Włożyć do garnka podlać wodą i na wierzch położyć gałązki świeżej mięty.
Krok 1 - jabłka smażone z miętą foto
2
Dusić pod przykryciem do momentu aż jabłka się rozlecą. Wyjmujemy miętę i dodajemy cukier.
Krok 2 - jabłka smażone z miętą foto
3
całość jeszcze smażymy do odparowania. Studzimy. Idealne na świeże bułeczki .
Krok 3 - jabłka smażone z miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.09.2013 20:41
Ciekawe połączenie
cooleczka 10.06.2013 14:21
świetny pomysł
Seba 19.09.2012 18:23
smaczne
agataw1990 23.08.2012 11:32
musi być pyszne!
ben-ka 01.08.2012 08:50
nigdy bym nie wpadła na taki pomysł....ciekawe połączenie.
teresa18 26.07.2012 19:18
ciekawy dodatek z tej mięty
Ankha 22.07.2012 21:01
Rzeczywiście,interesujące:)
Aneta41 22.07.2012 17:53
dobre połączenie
irenka 22.07.2012 13:35
z miętą jeszcze nie robiłam
misia53 22.07.2012 11:02
a to ciekawe....?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak