Przepis i sposób przygotowania na: Zielone curry z krewetkami
Zamrożone krewetki przełóż na cedzak, przelej wrzątkiem, odstaw na kilka minut.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pastę curry i smaż cały czas mieszając przez pół minuty. Wlej mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia. Dodaj krewetki. Wymieszaj i smaż często mieszając na dużym ogniu przez 3-4 minuty, aż krewetki zmienią kolor, a sos zgęstnieje.
Zdejmij z ognia, dodaj natkę i wymieszaj. Od razu podawaj z białym pieczywem.
Dodatkowe informacje
Jeśli chcesz przyrządzić własną, świeżą pastę curry, zmiksuj na jednolitą masę: dwie drobno pokrojone łodygi trawy cytrynowej, jedną zieloną papryczkę chilli, dwa ząbki czosnku, sok z połowy cytryny oraz dwie garście świeżych liści kolendry. Pastę dopraw solą.