Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
koper 4 gałązki
mąka pszenna 2 łyżki
masło klarowane 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM

Kroki postępowania

1
Pstrągi oczyśćić,oskrobać z łusek i dokładnie umyć pod bieżącą wodą a następnie osuszyć za pomocą papierowych ręczników.Doprawić białym pieprzem i solą morską,do brzuszka każdego pstrąga włożyć czosnek pokrojony w plasterki oraz po dwie łodygi młodego koperku i odstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
2
Następnie na patelni rozgrzać klarowane masło, wyjąć pstrągi z lodówki,obtoczyć w mące i smażyć na średnim ogniu przes 5-6 minut z jednej strony.
Krok 2 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
3
Gdy pstrągi się zrumienią,delikatnie za pomocą łopatki przewrócić je na drugą stronę i smażyć następne 5-6 minut.
Krok 3 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto
4
Gotowe pstrągi przełożyć na talerze i podawać z ziemniakami z wody i surówką z młodej kapusty.Smacznego.
Krok 4 - PSTRĄG Z PATELNI Z CZOSNKIEM I KOPERKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.11.2013 15:26
Co za pyszności :)
IwonaKa 16.11.2013 00:04
uwielbiam pstrąga
smakoszek 25.01.2013 21:16
ale narobiłaś mi smaku !!-pysznie wygląda
Krystyna32 24.11.2012 16:54
pycha
Grazyna0211 15.11.2012 18:05
ta niestety jest kupiona
gacopierz23 15.11.2012 17:16
Smaczna rybka. Czy własnego połowu ?
Dorian 05.11.2012 07:58
rewelka
mirosława4 11.10.2012 19:26
rewelacja
Rybciia 07.09.2012 13:07
super jedzonko :-)
Renataj 25.08.2012 23:08
Zazwyczaj do pstrąga kładłam rozmaryn ale koperek też bardzo apetycznie wygląda i smakuje.
ankaryba 17.08.2012 11:09
super!!!
Łukasz15 15.08.2012 14:35
Pyszna rybka
Ada-Gaba 09.08.2012 13:31
rewelacyjne
anemon 31.07.2012 18:45
Dla mnie pstrąg zawsze kojarzy się z latem, choć lubię go zjeść o każdej porze roku. Twój bardzo rumiano apetyczny.
Wacław 28.07.2012 09:13
pyszne danie !
Dorota59 27.07.2012 16:15
aromatyczna i zdrowa rybka
Beatris 26.07.2012 19:53
Zjadłabym porcyjkę tak przygotowanego pstrąga.
Sroczka 26.07.2012 19:42
Bardzo apetycznie przyrządzona rybka.
paulisia_elk 26.07.2012 14:16
Bardzo ładnie wygląda
m1monika 26.07.2012 12:22
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak