Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta malinowo-jagodowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna szklanka
masło extra pół kostki
sól szczypta
śmietana 30% 5 łyżek
mąka 5 łyżek
śmietana 30% pół szklanki
jajko 2
cukier puder 2 łyżki
maliny świeże
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta malinowo-jagodowa

Wyrobić ciasto: szklanka mąki, szczypta soli, masło i 5 łyżek śmietany. Wylepić nim formę do tarty. Na ciasto wyłozyć maliny i jagody. żółtka, smietanę, makę, cukier puder zmiksować i zalać tym ciasto. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około godzinę, Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 12.11.2012 15:16
fajna
Juleczka20 19.08.2012 10:46
pyszna
ewa19a 07.08.2012 17:14
poproszę kawałek ;)
Aneta41 24.07.2012 20:52
super smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak