Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt genueński niezawodny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
drobny cukier 125 gram
mąka pszenna 125 gram
roztopione masło 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt genueński niezawodny

Jaja i cukier umieszczamy w misce i ubijamy przez 12 minut, kiedy są dosyć puszyste dodajemy przesiana mąkę i mieszamy delikatnie. Na sam koniec dodajemy roztopione masło, całość mieszamy delikatnie i wylewamy na blachę 25x30 wyłożoną papierem do pieczenia .

Pieczemy w temp. 190 stopni przez 20 minut. Niezawodny biszkopt, wychodzi zawsze i jest doskonały do bazy dla ciasta z kremem lub owocami i galaretką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.12.2012 19:04
apetyczny
cooleczka 03.08.2012 18:14
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak