Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuka
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 sztuka
jajko 1 sztuka
olej 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na rumiano doprawiając kucharkiem i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem foto
2
Piersi z kurczaka dzielimy na porcje, rozbijamy lekko i nacieramy solą oraz pieprzem z obu stron. Panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na rumiano.
Krok 2 - Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem foto
3
Zdejmujemy z patelni układamy na blasze do pieczenia i układamy pieczarki na wierzchu, posypujemy świeżą pietruszką.
Krok 3 - Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem foto
4
Ser tarkujemy i posypujemy na wierzchu, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do roztopienia i zrumienienia się sera.
Krok 4 - Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 03.08.2012 01:07
pychotka
sylwia / sytofala 24.07.2012 21:20
uwielbiam je
fijolek91 24.07.2012 16:26
rewelacyjne:)
Joanna46 24.07.2012 15:23
Bardzo fajny przepis.
Katarzyna87 24.07.2012 14:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak