Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w cebuli

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 650 g
cebula biała 2 szt
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 3 łyżeczki
mąka pszenna
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w cebuli

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie skrapiamy je olejem i obsypujemy przyprawą do żeberek - odstawiamy na kwadrans do lodówki. W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy żeberka, oprószamy je mąką i zarumieniam z dwóch stron
Krok 1 - Żeberka duszone w cebuli foto
2
Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz pokrojoną w pół krążki cebulę, podduszamy i zalewamy 2 szklankami wody (możemy doprawić jeszcze przyprawą do żeberek aby był mocniejszy smak) Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu około 45 minut.
Krok 2 - Żeberka duszone w cebuli foto
3
Podajemy od razu po przygotowaniu z ziemniakami i warzywami :)
Krok 3 - Żeberka duszone w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.01.2014 15:34
pyszna propozycja
Lukrecja29 31.07.2012 14:06
mmmmmm też mam dzis zeberka ale takie sobie zwyyykłe :) szkoda ze tych nie wypatrzyłam wcześniej :) mniam
mic 27.07.2012 12:25
z dużą ilością cebuli-pycha
Kasnaj 24.07.2012 13:45
żeberka z cebulką to jest to!
Gosposia 24.07.2012 12:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak