Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup
kapusta 1 główka (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta z koperkiem

Kroki postępowania

1
Główkę młodej kapusty obieramy z pierwszych niezbyt ładnych liści, pozostałą część szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, nastawiamy na średni ogień i gotujemy, po około 10 minutach odlewamy wodę i zalewamy ponownie już mniejszą ilością (wody tyle by nie przykrywała kapusty),
Krok 1 - Duszona kapusta z koperkiem foto
2
dodajemy przyprawy - magii, soli i pieprzu - gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem. W tym czasie koperek drobno siekamy. Kiedy kapusta zmięknie dodajemy koperek, dokładnie mieszamy
Krok 2 - Duszona kapusta z koperkiem foto
3
Na koniec dodajemy łyżkę masła i gotujemy bez przykrycia by ewentualna pozostała woda odparowała. Podajemy na gorąco
Krok 3 - Duszona kapusta z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 24.07.2012 14:03
taka kapustka jest pyszna
parysek10 24.07.2012 13:27
zapowiada się wybornie
Magula 24.07.2012 11:39
musze zrobic taka kapuste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak