Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym
Kroki postępowania
Polewamy gotowe gołąbki.Pieczemy ok 1,5 h w 160 stopniach.( Ja piekłam godzinę).
skrzydełka kurczaka | 4 sztuka |
włoszczyzna | 1 sztuka |
główka młodej kapusty | 1 sztuka |
cebule | 3 sztuka |
wywar z gotowania grzybów | 100 ml |
ziemniaki | 1 kg |
śmietana 30% | 200 ml |
masło | 1 lyżka |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
grzyby suszone | 50 obgotowane |
kasza gryczana | 150 (niepalona) |
kasza gryczana | 50 palona |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: