Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z malinami i z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 1,5 szklanki
kefir 0,5 litra
olej 1 szklanka
krupczatka 3,5 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 3 łyżki
maliny świeże 3 szklanki
jagody 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z malinami i z jagodami

Najpierw ubiłam jaka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, aż jajka zrobią się białe. Potem dodaję proszek do pieczenia i trochę mąki, gdy robi się ciasto za gęste dodaję trochę kefiru i tak na przemian raz mąkę raz kefir i olej. Jak już dodam wszystkie składniki przelewam ciasto na blachę i na wierzch wkładam owoce maliny i jagody.
Piekę w temperaturze 200 stopni, około 45 minut do godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 21.07.2012 12:28
super
aleksandra16 20.07.2012 22:39
ROBIE PODOBNE Z SAMYMI MALINAMI PYCHOTKA
Justyna Jussstiii 20.07.2012 18:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak