Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z jabłkowo-cynamonową konfiturą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
cynamon
konfitura 1 jabłkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z jabłkowo-cynamonową konfiturą

Kroki postępowania

1
Do małego rondelka przekładamy konfitury z jabłek podłączamy grzanie i odparowujemy je by miąższ nie był płynny, następnie dodajemy cynamon i prażymy na małym ogniu.
Krok 1 - Sakiewki z jabłkowo-cynamonową konfiturą foto
2
Ciasto francuskie rozkładamy na papierze i kroimy w kwadraty. Na każdy kwadracik nakładamy łyżeczkę konfitur z cynamonem, Zawijamy ciasto formując sakiewki (dokładnie dociskając).
Krok 2 - Sakiewki z jabłkowo-cynamonową konfiturą foto
3
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Sakiewki z jabłkowo-cynamonową konfiturą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.05.2013 21:31
cynamon zawsze smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak