Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ciasto francuskie duże
żółty ser 3-4 plastry
szpinak mrożony
jajko
czosnek 3 ząbki
sól
masło
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

Ciasto kładziemy na papierze do pieczenie z boku nacinamy w jodełkę, Kurczaka myjemy, nacieramy solą i czosnkiem, skrapiamy oliwą. Do garnka wrzucamy masło - topimy je, dodajemy szpinak, przeciśnięty czosnek z dodatkiem soli. Na cieście układamy mięso,polewamy szpinakiem i przykrywamy żółtym serem. Następnie ciasto zaplatamy jak jodełkę =prawy lewy - prawy lewy- na przemian. Smarujemy cały warkocz roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.10.2013 13:30
świetna propozycja:)
bartek8585 04.09.2012 21:53
wygląda smakowicie
agunesu 19.07.2012 21:34
az sie zrobilam glodna, pycha!
Monika111 19.07.2012 21:31
Wygląda niesamowicie i pewnie tak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak